عصر دیروز اهالی هنر و ادب ایران در سفارت فرانسه در تهران گردهم آمدند، تا نشان شوالیه به استاد شجریان اهدا شود.
نشان «شوالیه» در مراسمی رسمی که شامگاه دیشب در سفارت فرانسه در تهران برگزار شد به محمدرضا شجریان خسرو آواز ایران اهدا شد.
در این مراسم؛ شجریان نشان عالی وزارت فرهنگ و هنر دولت فرانسه را از برونو فوشه، سفیر فرانسه در تهران دریافت کرد و نامش در رتبه کسانی که این نشان را از دولت فرانسه دریافت کرده؛ ثبت شد.
در این مراسم؛ کنار شجریان چهرههایی فرهنگی چون محمود دولتآبادی، جواد مجابی، محمد سریر، حمیدرضا نوربخش، عباس کیارستمی، لیلا حاتمی، سیمین بهبهانی و شاهرخ تویسرکانی حضور داشتند.
شجریان بعد از شهرام ناظری دومین خواننده ایرانی است که این نشان را از آن خود کرده است. شهرام ناظری در سال مولوی این نشان را از آن خود کرد.
جایزه نشان «شوالیه ملی لیاقت» درجه (نظامی) فرانسوی است که برای اولینبار در سوم دسامبر ۱۹۶۳ توسط ژنرال «شارل دوگل» نامگذاری شد. این نشان به تمام نظامیان (فعال یا غیرفعال) و شهروندان غیرنظامی که لیاقت آن را به دست آوردند، اهدا میشود. تاکنون از ایران محمود حسابی (بنیانگذار فیزیک و مهندسی نوین در ایران)، عباس کیارستمی (کارگردان سینما)، پری صابری (کارگردان تئاتر)، جلال ستاری (اسطوره شناس)، محمدعلی سپانلو (شاعر) و لیلا حاتمی این نشان را دریافت کردهاند. البته در کنار این نشان، نشان «آفسیر» که نشانی بالاتر از شوالیه است را دولت فرانسه تاکنون به اصغر فرهادی فیلمساز، علیرضا سمیعآذر و پروفسور ناصر دارابیها اهدا کرده است. محمدرضا شجریان را پرآوازهترین هنرمند موسیقی اصیل ایرانی میدانند. او یکی از معدود خوانندگان ایرانی است که دنباله مکتب موسیقی سنتی ایران و افرادی چون میرزا عبدالله خان فراهانی و درویشخان و از شاگردان تاج اصفهانی است. روزنامه ونکوورسان او را یکی از مهمترین هنرمندان موسیقی جهان توصیف کردهاست. محمدرضا شجریان، هماکنون رییس شورایعالی خانه موسیقی ایران و از بنیانگذاران گروه شهناز است. او شیوههای آوازی اقبالالسلطان، تاج اصفهانی، میرزا ظلی، ادیب خوانساری و حسین قوامی را دنبال کرده و شیوه خودش را بنیان گذاشته است. شجریان در آستانه انقلاب با همراهی هنرمندانی چون محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، کامکارها و شهرام ناظری گروه چاووش را راهاندازی کردند. این گروه خالق مشهورترین آثار موسیقی ایران چون «ایران ای سرای امید» است.